Home

Facebook de la FIEC

Eleccions al Parlament de Catalunya 2017

Campanya registre Gencat

Facebook treballar a l'exterior

Registre de catalans i catalanes residents a l'exterior

Campanya registre Gencat

FINALMENT SEREM 196.062 CATALANS DE L'EXTERIOR AMB DRET DE VOT EL 27-S

Mobilitzem el vot exteriorL'Oficina Electoral ha resolt les 1.267 Reclamacions d'Inclusió/Exclusió al CERA (Cens Electoral de Residents Absents) presentades per votants exteriors catalans després de consultar les llistes exposades als consolats durant el període fixat per la Junta Electoral Central (JEC) del 10 al 17 d'agost. L'Oficina Electoral ha resolt favorablement 1.216 de les reclamacions presentades: 556 nous votants han estat acceptats, 656 modificacions d'adreça acceptades, 27 baixes tramitades i 51 reclamacions desestimades. Ara som 196.062 votants exteriors al CERA (Cens Electoral de Residents Absents).Això representa un augment de 39.545 votants (+25,6%) respecte dels 156.517 inscrits que van tenir dret de vot a les eleccions al Parlament de Catalunya del 25 de novembre de 2012. Un clar indicador de l'emigració continuada que ha conegut el nostre país els darrers anys.

·  Aquest proper dissabte 29 d'agost és el darrer dia pels que esteu inscrits al CERA(Cens Electoral de Residents Absents) per a fer la sol·licitud de vot.Recordeu que per sol·licitar el vot, a més del formulari de sol·licitud, també cal fotocòpia del DNI/Passaport/Certificat d'Inscripció Consular. Els que esteu donats d'alta al CERA heu rebut, amb la carta que us ha tramés la vostra Delegació Provincial de l'Oficina Electoral, una 'Clau de Tramitació Telemàtica (CTT)'. Podeu fer la sol·licitud de vot utilitzant aquesta clau en la pàgina 'Solicitud de Voto CERA' de l'INE (https://sede.ine.gob.es/ss/Satellite?c=SETramite_C&cid=1254736284182&lang=es_ES&pagename=SedeElectronica%2FSELayout&param1=saber). Es un procediment ràpid i eficaç que s'ha posat en marxa per primera vegada en unes eleccions al Parlament de Catalunya i que no heu de dubtar en utilitzar.

·  Si esteu donats d'alta al CERA però encara no heu rebut des de l'Oficina Electoral l'imprès per fer la sol·licitud de vot,el podeu descarregar a la pàgina https://sede.ine.gob.es/ss/Satellite?c=Page&cid=1259948565634&p=1259948565634&pagename=SedeElectronica%2FSELayout&lang=es_ES i enviar-lo per fax a la vostra delegació provincial de l'Oficina Electoral fins el dia 29 d'agost. Trobareu els números de fax a http://www.ine.es/oficina_censo/contactar_oce.htm. Us queden tres dies, encara és possible !!!

·  Si en el seu moment no us vàreu donar d'alta al CERA, aquest proper dissabte 29 d'agost (o el divendres 28 si el vostre consolat no obre el dissabte, que és la situació normal) és l'últim dia per poder registrar-vos com a residents temporals al registre ERTA (Españoles Residentes Temporalmente Ausentes) al vostre Consolat i fer la sol·licitud de vot per aquesta via. Recordeu portar fotocòpia DNI/Passaport, foto de carnet i el formulari d'inscripció com a no resident que trobareu a http://www.exteriores.gob.es/Portal/es/ServiciosAlCiudadano/SiEstasEnElExtranjero/Documents/EPC2015_VC%201b_sollicitud%20ERTA_trilingue.pdf. Com ja us advertíem en la nostra Guia de Vot, des de les eleccions municipals i autonòmiques del passat 24 de maig, els consolats són molt restrictius en acceptar les inscripcions com a resident temporal per aquelles persones que porten més d'un any residint en un país i que, per la raó que sigui, no s'han inscrit com a residents permanents. S'estan donant molts casos de denegació d'inscripció a l'ERTA, tal i com explica el web del Govern català a http://afersexteriors.gencat.cat/ca/detalls/noticia/20150827_Vot però no és una situació específica per les eleccions del 27-S sinó que ja es va donar a les del 24-M i es tornarà a donar en les eleccions generals previstes a finals d'any.

·  Tot i la importància històrica de les properes eleccions al Parlament de Catalunya, us recordem als que veieu denegada la vostra inscripció a l'ERTA o heu decidit viatjar a Catalunya per votar presencialment (si us ho podeu permetre), que abans de final d'any sereu novament cridats a votar en les eleccions al Congrés de Diputats i Senat i, previsiblement i segons els resultats de les eleccions del 27-S, podríeu ser cridats novament a votar a Catalunya en un termini de 18 mesos. Us recomanem doncs fer la vostra alta en el CERA (Cens Electoral de Residents Absents) tan aviat com pugueu per evitar problemes en futures convocatòries electorals.

Finalment cal recordar que a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2012 el nombre d'electors que van poder arribar a presentar la sol·licitud de vot va ser únicament de 21.115, de les quals només 17.614 sol·licituds va ser acceptades i finalment només 10.557 (el 6,74%) van rebre la documentació a temps i van poder exercir el seu dret de vot. Tot el pes de la campanya informativa sobre el vot exterior en passades convocatòries va recaure sobre la FIEC, Catalans al Món i les comunitats catalanes de l'exterior. Enguany la campanya des d'altres organitzacions iinstitucions, especialment les ANC de l'Exterior, el mateix Govern de la Generalitat i col·lectius com Mare Granate, ha estat intensa i d'una qualitat i una repercussió com mai s'havia vist abans. Malgrat això, som conscients que la llei electoral, en el cas del vot exterior, està dissenyada per dificultar el vot i que no cal esperar excepcionals percentatges de participació mentre no s'abaleixi el pervers sistema del 'voto rogado'.

Recordeu que teniu informació disponible sobre el sistema de vot als webs

www.fiecweb.cat (des de la FIEC)

votexterior.assemblea.cat/(des de l'Assemblea Nacional Catalana),

www.mareagranate.org(des de Marea Granate)

http://afersexteriors.gencat.cat/ca/arees_d_actuacio/comunitats_catalanes_de_l_exterior/Informacio-electoral-catalans-residents-exterior/(del Departament de Presidència del Govern català)

Si teniu algun dubte sobre el sistema de votació no dubteu en consultar-nos a: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.