Home

Facebook de la FIEC

Eleccions al Parlament de Catalunya 2017

Campanya registre Gencat

Facebook treballar a l'exterior

Registre de catalans i catalanes residents a l'exterior

Campanya registre Gencat

El 20 de març, l'INE (Instituto Nacional de Estadística), ha publicat les dades del 'Padrón de Españoles Residentes en el Extranjero' (PERE) tancades a dia 1er de gener de 2018. Aquestes dades de l'INE s’elaboren sobre la base dels registres consulars i inclouen la població inscrita per votar [els que formen part del CERA (Cens Electoral de Residents Absents) i els menors de 18 anys.

 

Residents a l'estranger

Segons les dades de l'INE, un total de 302.525 catalans estan inscrits als consolats espanyols d’arreu del món (un augment de 18.151 en un any, el 7,4%) mentre que  la xifra d’espanyols inscrits s’eleva a 2.482.808 (un augment de 76.197 residents exteriors en un any, el 3,1%). Aquestes xifres no inclouen les persones que han adoptat la nacionalitat del país d’acollida (de les quals no es difonen dades oficials) ni les segones o terceres generacions catalanes que han adoptat, normalment, la nacionalitat del país d’acollida.

Això representa un augment de 158.523 en el número de catalans residents a l’exterior entre 2008 i 2017 quan s’inicia el moviment migratori degut a la crisis i es consoliden moltes situacions familiars que passen d’emigració temporal a emigració de llarga durada.

Trobareu el document complet a continuació.

 

Obrir el document en format PDF prement al damunt de la imatge.